Tillsammans gör vi skillnad

Som medlem i Zonta ingår du i ett globalt nätverk av omkring 25 000 personer som alla delar ditt engagemang för kvinnors rättigheter. 

Vi stärker andra

Alla Zontaklubbar världen över arbetar mot ett gemensamt mål: att stärka kvinnor och flickor. Det kan vara genom insamlingar, stödjande insatser eller genom att påverka makthavare eller privatpersoner att på olika sätt ta ställning för kvinnors rättigheter och mot våld.

... och varandra

Samtidigt innebär medlemskapet att vi stöttar och stärker varandra. Zonta ger dig nya vänner och inblick i andras yrken. Genom spännande föreläsningar och studiebesök får du ny kunskap inom områden du kanske annars inte skulle komma i kontakt med.

Händer

Som medlem i Zonta får du

  • delta i intressanta och trevliga klubbträffar en gång i månaden
  • arrangera lokala aktiviteter som  stödjer kvinnor och flickor
  • delta i klubbens styrelsearbete och andra förtroendeuppdrag
  • möjlighet att nätverka med andra zontor i Sverige och världen
  • resa och utbyta erfarenheter på Zontas nationella och internationella sammankomster
  • påverka vilka internationella projekt som Zonta ska arbeta med.

Vem kan gå med?

Både kvinnor och män är välkomna i Zonta. Som medlem ska du ha ett engagemang för kvinnors rättigheter och vilja bidra till Zontas mål och arbete. Du ska ha fyllt 18 år och ha yrkeserfarenhet. Är du under 30 år är medlemsavgiften reducerad.

Hur väljer jag klubb?

Du ansöker om medlemskap i den Zontaklubb där du bor. I några städer kan du välja mellan flera klubbar. Om det saknas en klubb i din närhet kan du välja medlemskap i e-klubb, som i huvudsak har digitala möten. På klubbarnas sidor hittar du information och kontaktuppgifter.

Hur blir jag medlem?

Kontakta din närmaste klubb för att bli inbjuden till ett klubbmöte. Då får du veta mer om våra lokala insatser och träffa klubbens medlemmar. När du har fått inblick i Zonta är du varmt välkommen att ansöka om medlemskap. Du kan också bli föreslagen som medlem.

Anmäl intresse för att bli medlem

Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad av din närmaste klubb.
Du kan också kontakta en klubb direkt.

sv_SESvenska