skrivbord med laptop intill en vas med vita rosor

Distriktsmötet 2021 blir digitalt

Söndagen den 4 oktober beslutade distriktsstyrelsen att distriktsmötet 2021 blir digitalt. Skälen till det var flera.
 
Enligt stadgarna för D21 ska vi ha vårt distriktsmöte på våren varje udda år. Vi kan därför inte skjuta upp distriktsmötet till hösten. De frågor som ska beslutas på mötet framgår också av våra stadgar. Vi ska bland annat välja ny styrelse och besluta om budget.
 
I dagsläget känns det mycket osäkert hur det till  våren 2021 kommer att se ut med restriktioner med anledning av covid-19. Vi ska självklart följa de riktlinjer som gäller för resor och möten. Det är också ett stort arbete för värdklubben att planera och genomföra ett distriktsmöte, som 2021 skulle ha ägt rum i Visby. Styrelsen stod också i läget att vi nu skulle ha behövt betala för reservation av lokaler med mera. Vi är angelägna om att vara varsamma med Zontas medel, eftersom det är pengar vi inte kan få tillbaka om mötet inte blir av.
 

Styrelsens beslut om distriktsmötet 2021

För att redan nu skapa de bästa förutsättningarna för ett bra möte, eller i alla fall säkerställa att vi tar de formella beslut vi måste göra i tid, har vi fattat följande beslut:
 
  • Distriktsmötet för Zonta D21 kommer att hållas digitalt.
  • Om det blir ett möte vid ett särskilt tillfälle, kommer det att hållas lördagen den 8 maj 2021. Alternativet är något som mer liknar sommarens ”möte” för Zonta International, där val kunde göras under några dagar. Exakt hur det ska gå till ska vi arbeta fram och vi återkommer med mer information i god tid. Vi ska ta lärdom av den positiva upplevelsen många hade från sommarens möte för Zonta International
 
Förslag till valberedningen skickas senast den 15 december 2020.
 
Kallelse och möteshandlingar kommer att skickas ut som vanligt enligt våra stadgar. Alla klubbar deltar med de delegater man har rätt till, så inga fullmakter ska behövas.
 

Vi ser ett stort behov av att ses

Vi förstår att det finns en stor önskan att vi ska kunna ses och jag känner själv att det blir ett annat slags möten när vi kan träffas. Därför har vi också beslutat följande:
  • Vi arbetar för att vi ska kunna träffas under vårens areamöten, om situationen tillåter det.
  • Om vi kan resa och ses hösten 2021, planerar vi att ha en Zontaträff, en ”Get together”, någonstans i Sverige. Vi fokuserar på Zontas uppdrag och vision och avslutar med en trevlig middag tillsammans. Förslaget är att det mötet då ersätter höstens areamöten.
  • Mer information kommer, men vi måste avvakta utvecklingen kring covid-19.
 
Distriktsmötet 2023 planerar vi att genomföra i Visby.
sv_SESvenska