dalaflodaväska

Månadsmöte maj - "handkraft"

Klubb: Falun-Borlänge
Datum: 24 maj
Tid: 18.30-21.30 cirka
Plats: Sahlins Struts, Romme

Välkommen till månadsmötet i maj!

Programpunkter:

  • VÄLKOMMEN TILL MÅNADSMÖTE
  • Programmet :  
  • Hållpunkter för kvällen:
  • 18.30 Mingel
  • 19.00 Måltid
Vår klubb fyller i år 45 år och en inbjudan till denna kväll skickas även ut till de medlemmar som lämnat klubben men som varit med under några år och bidragit till att flickor och kvinnor i världen fått det bättre. 
Det var härligt att se alla pennor i händerna på er medlemmar när vi hade den kreativa övningen vid  aprilmötet. Redovisning av vad som kom upp i april görs under kvällen.
Handen har 27 ben och med dessa i samverkan har vi ett fantastiskt redskap. Vi formar handen efter det behov vi har. Vi ska få in tråden i nålsögat, knåda degen, gräva i jorden, vi smörjer in oss eller vi smeker någon över kinden. Tänk på hur du ändrar spänningen/ansträngningen när du gör olika saker med din hand och vad händerna gör tillsammans.
 
”Handkraft” har vi som tema för kvällen. Ulla ger oss möjlighet att skapa med våra händer förutom att hon har en frågetävling som går i handarbetets tecken. Kvinnor har i alla tider använt sina händer till ett skapande för att klara sitt uppehälle/överlevnad. Vi har möjlighet att donera Zontas internationella projekt till och med 31 maj. Sätt gärna in lite extra när du betalar avgiften för kvällen och märk summan med ”Handkraft” så vet kassören vad som ska doneras.
 
För dig att ta med: linjal, blyertspenna, sax och några gamla reklamblad i lite tjockare papper, typ Plantagets utskick.
 
Kanske har du fått mail från Zonta International om ”classification”. De önskar att du ska uppge inom vilken yrkeskategori du är/har varit verksam i. Gå in på zonta.org och myzonta för att sedan klicka vidare till ”classification”. Hör av dig om du önskar hjälp.
Kassören blir glad om du betalar in avgiften 75:- i förväg till plusgiro 21 36 68-7. Ange namn och
månadsmöte och summan på ev donation. Eventuell avanmälan gör du senast söndag 20 maj till
falbozonta@telia.com
Klubbmästaren bekräftar din avanmälan. Din gäst betalar 200:- för kvällen, namn anmäls till klubbmästaren. Swishbetalning på plats undanbedjes då detta betalningssätt innebär mycket extra arbete för kassören.
 
Samåkning sker från ”gamla postenparkeringen” vid Trotzgatan. Samling 18.00.
 
Kom i sommarhatten och något orange!
 
Varmt välkommen!
Anki Allard
President

Inte klubbmedlem?

Om du är intresserad av Zonta är du varmt välkommen att kontakta oss för att få en inbjudan till ett möte där du får veta mer om vår klubb. Kontakta klubbpresidenten för mer information.

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete.

STÖD VÅRT ARBETE

© Zonta International District 21 Sweden & Latvia
Organisationsnummer: 80 20 09 7138