Sök Visby Zontas Stipendium

Klubben delar ut ett lokalt stipendium för att uppmuntra ungdomar som är engagerade och intresserade av att förbättra flickors och kvinnors situation lokalt och globalt. Vi söker dig, som bor på Gotland, är mellan 16 och 19 år och brinner för något, vill bidra till förändring och kan vara en förebild för andra!

Vi vill på detta sätt stödja dig som till exempel är:

  • Engagerad i ett offentligt projekt / samhällsfråga
  • Bidrar i en frivilligorganisation
  • Arbetar som volontär

Kriterier för stipendiet

Stipendiet består av en prissumma på 2 000 kr och ett diplom. Stipendiaten bjuds också in till ett middagsmöte med vår Zontaklubb där hen får berätta om sitt engagemang.

Ansökningsblanketten får du genom att skicka ett meddelande till visbyzonta@gmail.com.

Ansökan ska vara inskickad senast den 30 november.       

Det här stipendiet gäller lokalt på Gotland men du som lämnar in en ansökan ska känna till att det inom Zonta finns liknande stipendier att söka på nationell och internationell nivå. Är du intresserad och uppfyller kriterierna kan du få hjälp av Visby Zontaklubb. Läs mer på www.zonta.se /våra stipendier. Mer information om Visby Zontaklubb hittar du på www.zonta.se/visby.

Vår tidplan för stipendiet ser ut så här:

Ansökningsperiod fram till sista november. Urval början av december. Sluturval mitten av december. Beslut före årsskiftet. Stipendieutdelning i januari. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss i stipendiekommittén:

Kajsa Lindström, 0760-21 38 61          

Karolina Samuelsson, 0707-94 57 19                   

Mia Stuhre, 0705-98 02 12