Zonta IV klubbmöte 1 mars med författaren, journalisten Ylva Mårtens

Programpunkter:

Klubb: Zonta IV
Datum: 1 mars 2021
Tid: 18:30 – 20.00
Plats: Digitalt genom appen Teams

Vid detta klubbmöte får vi möta Ylva Mårtens som är frilansjournalist och författare. Hon arbetade i drygt 40 år som reporter och producent på Sveriges Radio. För många lyssnare är hon känd för sina reportage i P1 -programmet Barnen och som programledare i bokprogrammet Barnens Romanpris. Hon har skrivit böckerna Kära lyssnare- om radion som sällskap och Vad säger barnen ? om att intervjua och bemöta barn. Hon har också varit redaktör för flera antologier. Ylva Mårtens var tidigare lektor i radioproduktion vid Stockholms dramatiska högskola. Hon är flerfaldigt prisbelönt för att lyfta fram ungas röster och perspektiv i journalistiken.  (Läs mer på ylvamartens.se)

Ylvas föredrag kommer att belysa barnens och de ungas rättigheter ur många olika perspektiv. Vad innebär barnkonventionen som svensk lag för samhället ? För barnen och de unga ?  Tilsammans med 18 skribenter (9 kvinnor, 9 män) , rapporterar Ylva om de ungas utsatthet och vuxenvärldens ansvar.

Av-anmälan: Senast onsdag 24 februari till ingelathea@gmail.com  

På-anmälan: gäller för Emerita och gäster. Maila till susanne.bjork-satta@apel-fou.se

Inte medlem?

Om du är intresserad av ett medlemskap i Zonta är du varmt välkommen att kontakta oss för att få en inbjudan till ett möte där du får veta mer om vår klubb. Kontakta klubbpresidenten för mer information.

sv_SESvenska