Värnamo Zontaklubb inbjuder till Zoppkväll med föreläsningen ”Vad kan vi göra för att förebygga och förhindra mäns våld mot kvinnor?” Föreläsare är Nina Rung.

Klubb: Värnamo
Datum:  Tisdagen den 15 november 2022
Tid: 18.30
Plats: Lokal Valsverket, Gummifabriken i Värnamo

Pris: 250 kr

Öppen föreläsning och vi återkommer när biljettförsäljningen öppnar.

Välkommen till Värnamo Zontaklubbs Zoppkväll!

Programpunkter

Zoppkväll med Värnamo Zontaklubb. Vad kan vi göra för att förebygga och förhindra mäns våld mot kvinnor? En föreläsning om hur normer,  jämställdhet och våld hänger ihop. Och vad vi alla kan göra för att göra skillnad!

Värnamo Zontaklubb anordnar denna Zoppkväll med stöd av Inger och Sixten Norheds stiftelse. Nina Runge har anlitats som föreläsare för att belysa mäns våld mot kvinnor och genom föreläsningen vill Värnamo Zontaklubb påverka för att långsiktigt förändra attityder och värderingar för att förbättra villkoren för kvinnor och flickor. Föreläsningen sker i samband med Zontakkampanjen ”Zonta says NO” då Zonta uppmanar människor att på olika sätt ta ställning och agera mot våld mot kvinnor då detta våld är en kräkning av mänskliga rättigheter. Nina Runge är kriminolog, föreläsare och debattör. Hennes fokus är preventivt och fokuserar på hur vi ska agera för att minska utsatthet och förhindra brott. För att göra det så krävs att alla delar av samhället arbetar förebyggande – och att vi är fler som vill göra skillnad! Och för det krävs kunskap. Kunskap om snäva normer, konsekvenser av både ojämställdhet och övergrepp, våld, brott och rättssystem. Allt förändringsarbete börjar med kunskap! För att veta vad en kan och behöver förändra krävs kunskap och ett aktivt medvetandegörande. Med fokus på kunskap och brottsförebyggande verktyg säger Nina att vi tillsammans kan välja vilket samhälle vi vill ha. Ninas mål är ett jämställt samhälle där alla växer upp fria från våld och övergrepp vilket är samstämmigt med Zontas vision som bl.a. säger att kvinnors rättigheter ska ses som mänskliga rättigheter där varje kvinna ska kunna nå sin fulla potential och i den världen är ingen kvinna rädd för våld.

Efter föreläsningen så äter vi soppa inkl. bröd, smör, stilla vatten & kaffe/te, samt en kaka tillsammans. Maten ingår i priset.

Läs gärna mer om kvällens föreläsare Nina Rung på https://ninarung.se/

Anmälan för medlem:

Medlemmar köper biljetter på samma sätt som övriga gäster, mer information kommer om biljettköp när biljetterna släpps.

 

Inte medlem?

Zonta är ett internationellt nätverk, religiöst och politiskt obundet och som verkar för att stärka kvinnors och flickors ställning i en jämställd värld fri från våld.

Vi hoppas att du är intresserad av att vara gäst på våra möten eller att du är är intresserad av ett medlemskap i Zonta! Vid intresse är du varmt välkommen att kontakta klubbpresidenten för mer information. Klubbpresident: Åsa Ekstrand Sporre, E-post: asa.ekstrand@sporre.nu