Ung peruansk mamma i skolåldern som håller en liten flicka i famnen.

Foto: UNICEF

Hälsa och säkerhet för tonårsflickor i Peru

För många peruanska ungdomar finns idag betydande ojämlikheter baserat på kön, ålder, geografisk placering, etnicitet och inkomst. I Peru avgränsas ”tonåringar” till åldrarna 12–17 år.
 
Projektet, som drivs av UNICEF, ska bidra till att ungdomars, särskilt flickors, rättigheter och hälsobehov tillgodoses och att förhindra våld i skolorna i två regioner. Tonåringarna ska få kunskap och verktyg för att stå upp för sina rättigheter och ta kontroll över sitt liv och sin kropp.
 
Zonta Foundation for Women bidrar med 1 miljon USD till projektet.

Övergripande mål

  • Förbättra hälso- och sjukvård för att tillgodose utsatta flickors behov genom att utbilda 100 sjukvårdspersonal i framför allt ungdomars hälsa, sjukvård och hantering av sexuellt våld.
  • Förbättra utbildningssektorn för att motverka våld i skolor, främst könsbaserat våld, genom att utbilda 72 rektorer och lärare vid 24 skolor.
  • Arbeta på nationell nivå för att förhindra att vuxna utövar våld mot barn och unga i skolorna.

Se den film som UNICEF visade för att beskriva projektet inför vårt beslut om projekt under sommaren 2020.


Din gåva gör skillnad!

Ladda ned Zonta Internationals projektdokument ”The Impact of your support” (PDF, 179 kB) för att ta del av hur din gåva omvandlas till konkreta insatser för att förbättra hälsa och säkerhet för tonårsflickor i Peru.
 

Mer om projektet

Fler projekt

sv_SESvenska