Kvinna med blålila blus och långt svart hår, vänd från kameran, håller upp en badboll som ser ut som en jordglob, foto.

ST: En kvinna med lockigt långt mörkt hår och blålila blus står vänd från kameran och håller upp en badboll som ser ut som en jordglob. I bakgrunden skymtar delar av en trädgård.

Klimatet - en kvinnofråga?

Torsdag den 28 oktober bjuder Stockholm Zontaklubb 1 och Zonta e-club of Sweden 1 in till ett digitalt samtal om klimatförändring och hur den drabbar kvinnor och flickor i världen.
 
I kvällssamtalet medverkar forskaren Lisen Schultz, verksam vid Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet, och Erica Treijs, klimatreporter på Svenska Dagbladet. De kommer att ge ett aktuellt och angeläget perspektiv på pågående klimatförändring. Märta Vucetic, medlem i och vice president för Zonta e-club Sweden deltar i samtalet. Hon kommer att ta reda på vilken uppgift vi själva har för att kunna påverka en redan ansträngd situation till det bättre.
 
Porträttbild på Lisen Schultz och Erica Treijs
Författarna till boken ”Kursen”, från vänster Lisen Schultz och Erica Treijs. Foto: Martin Stenmark.
Lisen Schultz och Erica Treijs är tillsammans aktuella med boken ”Kursen – Tio lektioner för ett hållbart näringsliv”. Boken bygger på det Executive-program som Stockholm Resilience Centre erbjudit några av de mest inflytelserika företagsledarna i Sverige för att accelerera omställningen till en mer hållbar verksamhet.
 
Samtalet med Lisen och Erica äger rum den 28 oktober kl 18-19:30 på plattformen Zoom. Anmäl dig via knappen nedan för att få en länk till kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt. Det kommer att finnas möjlighet ge ett frivilligt bidrag till Zontas verksamhet via Swish.
 
Varmt välkommen!