Föredrag om hederns baksida och vår möjlighet att hjälpa

Klubb: Värnamo
Datum: 21 november
Tid: 18.00, från 17.30 finns möjlighet till förmingel
Plats: SCANDIC VÄRNAMO, Storgatsbacken 20 E, Värnamo stad

Välkommen till vår årliga Zoppkväll!  I år vill vi Zontor återkoppla till ämnet Hedersförtryck och hedersrelaterat våld som tagits upp på tidigare Zoppkväll, nu med fokus på hur vi som samhälle kan göra för att minska de negativa effekter som heder innebär.   

Kvällens föreläsare är sakkunnige Negin Amirekhtiar från Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Negin har tidigare arbetat som advokat och har erfarenhet av hedersrelaterade rättsmål. Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck finns inom Länsstyrelsen i Östergötland. Föredraget kommer bland annat innehålla brottmålsprocessen, målgruppsperspektiv och bemötande samt praktiska exempel.

Varmt välkommen!

Programpunkter

  • Om Zonta
  • Föredrag om hedersrelaterat våld och förtryck
  • Soppbjudning (bordsvatten, kaffe/te ingår)

Anmälan

Anmälan görs genom meddelande till zoppkvall@gmail.com. Ange namn och antal biljetter, om specialkost behövs samt om du vill betala via swish eller faktura. Sista anmälningsdagen är den 12 november. 

Överskottet från kvällen går till zontas internationella serviceprojekt, varav ett är FN-projektet Stoppa barnäktenskap.

Som klubbmedlem måste du aktivt anmäla dig till detta event. 

 

Inte medlem?

Zonta är ett internationellt nätverk, religiöst och politiskt obundet och som verkar för att stärka kvinnors och flickors ställning i en jämställd värld fri från våld. 

Om du är intresserad av ett medlemskap i Zonta är du varmt välkommen att kontakta klubbpresidenten för mer information. Är du nyfiken på klubben och aktiviteterna, kom gärna och hälsa på oss på klubbevents. Anmäl dig till event i enlighet med uppgift angiven ovan.